1 Mart 2024 Cuma

Rahmetli Kardesim'in hazirladigi ANAYASA taslagi girisi

ANAYASA



Rahman ve Rahiym Allah’ın adıyla


Göklerin ve Yerin Yaratıcısı ve Gerçek Yöneticisi Allah, insanları diğer canlılardan üstün özelliklerle yaratmıştır. İnsanlara verilen bu üstün özellikler onları öteki canlılara, tabiata ve birbirlerine karşı sorumlu kılmaktadır. İnsanlar bu sorumluklarını yerine getirebilmek için Yaratıcı tarafından dünya hayatında kendilerini geliştirmekle yükümlü kılınmıştır. İnsanların kendilerini geliştirmeleri için en uygun ortam adil bir yönetimdir.


1 – Yönetimin gayesi, insanın mutluluğudur. 


2 – Madde 1’deki gayenin yerine getirilmesi insanlar arasında adaletin sağlanmasıyla mümkündür.


3 – Adalet ancak hakk ile (gerçeklikle) sağlanır. 


4 – Gerçeklik bilgi ile bilinir. Bu şekilde Yönetim, bilgili önderler (ümmet) eliyle gerçekleştirilir.


5 – Önderleri müslüman ulus kendi içinden seçer. Önderler imtiyazlı bir sınıf değildir, müslüman ulusun içinden dar bölge esasına göre serbest seçimle seçilirler.


7 – Yönetimin adaleti sürekli hale getirebilmesi yasaların hakk ile uygulanmasıyla olur. 


8 – Yönetimin yasalarının kaynağı, Göklerin ve Yerin Gerçek Yöneticisi’nin seçtiği İslam dinidir. Böylece yasalar, meşruiyetini Gerçek Yönetici’den almaktadır.


9 – Yönetim, insanları bir dini kabul etmeye zorlayamaz.


10 – Yönetim içinde farklı her dine mensup insanlar ayrı bir yerleşmiş geleneğin (millet) tabisidirler. Her milletin tabileri kendi temsilcilerini kendileri seçer. Bu temsilciler Yönetim tarafından verilen yetkiyle kendi iç hukuklarını (evlenme-boşanma, miras hukuklarını) düzenlerler.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TC Seriati'nin Temal Esaslari

   TC SERIATININ TEMEL ESASLARI   Baslangic Esaslari  Isbu ANAYASA, Kutsal Roma Imparatorlugu'nun tanrisi olumsuz Jupiter'in takipci...