3 Kasım 2019 Pazar

NEFS'in onemi

Bendeniz bu "NEFS"'le ilgili bazi ilginc iliskiler farketmeye basladim, Kur'an'da "NEFS"'i tarama sonucu olarak; Soyle ki bu "NEFS" yaratilir bir nesne degil, ama ondan yaratilan bizleriz. Diyeceksiniz ki Adem topraktan yaratilmisti, bu NEFS nerden cikti da onu buldu, yaratilmadigina gore??!! Iste NEFS'in sirri da burda, NEFS insana emanet olarak verilmis bulunuyor, Sahibine dondurulecek, bu emanet Adem'e nasil verildi, ne zaman verildi? Iste butun mesele (that is the QUESTION), bakin iyi bildiniz; "EVET NEFS insana emanet olarak Allah Ademi topraktan yaratip ona RUH'undan UFLEDIginde Adem NEFS edinmis oldu. Ama bircoklari saniyor ki bu UFLEme sonucu Adem RUH edinmis oldu, bu tamamen yanlis bir anlayis. Icinde "NEFS" gecen ayetlerden en ilginci hangisidir biliyor musunuz?! Bilmiyorsunuz, cunku bu "NEFS" gundelik lisanimizda mutekallimun tarafindan o kadar carpitilmis, o kadar viruslenmistir ki, artik onu "NEFS"'i Kur'an'daki "NEFS" olarak gorebilmeniz mumkun degildir, iste onun icin siz de bu cok onemli Ayet'i farketmemis durumdasiniz. O ayet der ki :

Bu ayet 20.41'dir. Ama siz bu ayeti mutekallimuna okusaniz, alacaginiz cevap "Haydi ordan!!! Allah'ta NEFS ne gezer" derler, cunku bunlar ex-Positivist Anlam Kavramina takili olarak "NEFS"'ide bir zaman, mekan icinde var olan bir sey sanirlar, oyle yorumlarlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TC Seriati'nin Temal Esaslari

   TC SERIATININ TEMEL ESASLARI   Baslangic Esaslari  Isbu ANAYASA, Kutsal Roma Imparatorlugu'nun tanrisi olumsuz Jupiter'in takipci...