3 Kasım 2019 Pazar

Muslumanlar - Teoriler

Azizim Adeimantus,
 
Liberalism de Sosyalism gibi EU$ icadi bir siyasal teoridir. Muslumanlarin boyle teoriler karsisinda takindigi tutum; tembel-bilimsel tutumdur. Muslumanlara bu tembellik belki de  Hristiyanlar'dan bulasmistir. Normal-bilimsel tutum teorilerin karsisina teorilerle cikmaya gotururken, Muslumanlar ve Hristiyanlar ya bu teorileri kitaplarina uydurmaya calisma, ya da onlara Kitaplariyla karsi cikma yolunu tutarlar. Tabii bu iki yol da sonucta verimsizdir, Geyik Muhabbetinden oteye bir sonuc getirmez. Mesela bundan 50 yil onceki Musluman Kardesler'e baksaniz bunlarin sosyalizmi benimsedigini gorursunuz. Hani "Liberal Musluman olmaz mi?" diye soruyorsunuz ya, "Liberal sosyalist olmaz mi?" diye niye sorulmasin?!
 
Fakat Azizim gelin gorun ki teoriler karsisina teorilerle cikmak cok uzun calismayi gerektirir. Muslumanlar bu gibi uzun calismalardan 700 yil oncelerden vaz gecmislerdir, boyle uzun calismalara zemin hazirlayan Felsefecilerini dislamislar, tembellige ovguler yazanlari takip ederek sapita, sapita bu gunlere gelmislerdir. Artik cikmaza dustuklerinde Hristiyanlama taktiklerle bu cikmazdan cikabileceklerini sanmaktadirlar. Olmaz, olmayacak!
 
Yapilmasi gereken is: Allah'in kelamina sahip cikarak, o kelamdan hareketle teoriler uretmektir. Ancak boyle teorilerle diger hayat tarzlarinin urettigi Liberalism, Sosyalism v.s. teorilere karsi durulabilir, bunlar elestirilebilir. Yoksa Muslumanlar daha cok zaman kaybedip, sapitip giderler.
 
Bendeniz bu durumu musahade ederek nacizane bir siyasal kavram sorustuirmasina gisimistim. Gaye Kur'an'daki siyasal diyebilecegimiz kavramlar grubunun kullanis ozelliklerini gostermekti, yani bir nevi Kavram Cantasi/Kutusu (Takim Kutusu gibi) hazirliyarak akledecek Muslumanlara teori kurabilecekleri kavramsal araclari saglamakti. Bu kavram sorusturmasinin ileri goturulerek ciddi bir sekilde degisik dallarda bilgili bir takim tarafinda yurutulmesi gerektigi teklifimi ABD'deki Muslumanlarin onune daha 1980 baslarinda surmustum, ancak Allame-i Cihanlar tarafindan teklif anlasilamadigi icin tabii ki ciddiye alinmadi. Iste o gun, bu gundur bendeniz hala takili plak gibi ayni teklifi surada, burada terennum edip duruyorum. Zannediyorum ki Muslumanlar arasinda caliskan, akledenler de vardir bu teklifi ciddiye alacak.
Saf miyim, dersiniz? 
 

Saygilarimla,
Grand Sen~or.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TC Seriati'nin Temal Esaslari

   TC SERIATININ TEMEL ESASLARI   Baslangic Esaslari  Isbu ANAYASA, Kutsal Roma Imparatorlugu'nun tanrisi olumsuz Jupiter'in takipci...