1 Ocak 2018 Pazartesi

“MILLET”’e takilanlar

“MILLET”’e takilanlar

Chevalier des Mots

Kim, kac kere "MILLET" dedi? TCB : 24/5/2017 Bu milletin bir evladı olarak buna hasretim. Bunu yaptığımız zaman bu milleti Allah'ın izniyle tutan olamayacak Bunun için her birinize şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum..
Comments
Uğur Dinç : Hocam milletin anlamı daha 19. yüzyıl sonuna gelinmeden çarpıtılmış. Yüksek lisans tezimi Mahmud Esad Seydişehri isimli bir medrese âliminin (ve fen bilim öğretmeni ve uluslararası hukukçunun) 1897-1900 arasında yazdığı bir eser üzerinden yaptım. Bu amca bile bir Osmanlı âlimi olmasına rağmen kafa karışıklığına uğramış. Milleti bazan doğru veya doğruya yakın kullanıyor, bazan da "Osmanlı reformcuları"nın getirdiği "nasyon (nation)" manasına yakın olarak. O âlim bile öyle şaşırdıysa, şimdiki ulema ise işin hiç farkında değilse veya daha doğrusu umurlarında değilse, Tayyip Erdoğan ne etsin? Çağdaş İslam ulemamız Kur'an kelimelerinin asıl anlamlarına sadakat hissetmezler, ama şu sözü, ki bazan işe yarayabilir fakat elbette genellenemez, değişmez Kuran ayeti gibi esas kabul ederler: "Galat-ı meşhur [şöhret bulmuş yanlış kullanım] fasih-i mehcurdan [terk edilmiş doğru kullanımdan] yeğdir." 
Chevalier des Mots : 5.013 ...yuharrifunel kelime.... RTE ne mi etsin??!! Spor'a, Saglik'a, suraya, buraya yatirdiklari kadarini Felsefe ve ilgili ilimlerin koksalmasina yatirsin. Cevresindeki YagVerlerini, DanisManlarini toplasin "Bak surada, twitter'de biri gelmis banim "MILLET" kelimeisini kullanimima takmis, siz ne dersiz??!! Dalkavukluk etmeden soyleyin, yoksa isinize SON verecegim!!!!" desin, olmuyo mu??!! Git sen ona benimm mesajlarin bir kopyasini gonder! Ugur bak sen henuz farkina varamadin ama bu is gercekten cok ciddi, bu "MILLET" bunlari iflasa surukluyor. Kendini Fransiz Ihtilali ruzgarina kaptirmislara Ulema demiyoruz, JonTurk diyoruz Allah'in kelimesini "yuharrifune" edenlere de "Ulema" degil "Cuhela" diyoruz
Chevalier des Mots: Bu senin yukarida gectiginde "kullanim" diye bir kelime yok, HEYAciligi kurtarmak icin daha bakalim nelere sarilacaksin??!! "Denize duzen, yilana sarilir" RTE'yi seiyorsan yukaridaki mesajimi hemen ona gecersin, yoksa senin sevgine de guven olmaz.
Chevalier des Mots: Eskiden bu gibi durumlarda kelimenin dogru kullanimini bilen Onder'inin hatasini duzeltmekten senin kactigin gibi kacmazdi. Sen bunun dogru olmadigini bile, bile onu yanlis kullanan Onderi'inin pesinden gidiyorsun, onun yanlisini kurtarmak icin burada diller dokuyorsun??!! Oyle bir gaflet icindesiniz ki sorma!!!
Chevalier des Mots: RTE etrafinda gencleri gormeye bayiliyor, sen de ondan bir randevu al, "Bir DAKIKA - One MINUTE'unuzu alabilir miyim? Bir MARUZAT'im var" de, bakalim ne der.. ""MILLET" kelimesini Allah'in ogrettigi gibi kullanmiyorsunuz!!" diyecektim de" demen 1 DAKIKA bile almaz be Dayim
Chevalier des Mots: RTE nasil bir HATA gordugunde "ONE MINUTE" diyor, sen de de!!! Adin bekledigi GENCLER TARIHI'ne gecsin
Chevalier des Mots: Bak UGUR bunlari sen demezsen, benim adim gececek TARIH'e, "MILLET", "MILLET" diye tutturdum diye.
Chevalier des Mots Dusun bir Ugur, oyle onderlerin pesinden gidiyorsun ki siyasi kavramlardan sirf "MILLET"'te hata etmiyorlar, onun yanindaki "KAVIM, UMMET, DIN, DILEMEK" gibi en temel kavramlarda sapitip gidiyorlar. Bunuda biliyorsun, istersen o One MINUTE'e bunlari da sigdir
Chevalier des Mots: "RTE naapsin?" oyle mi??!! "ATAlarinin sapik yolundan gitsin!" de gaari..
Uğur Dinç: Onlar milleti Kurandaki kelime olarak değil, onunla sesteş ama tamamen farklı bir kelime gibi algılıyorlar. O yüzden sizin sandığınız gibi sapkın bir amaçları yok.
Chevalier des Mots: Uğur Dinç Sen boylece onlarin bu kelime ile insanlari nasil buyulediklerini bilmek bile istemiyorsun. Onlar "MILLET" yerine "ULUS" demeyi de biliyorlar, ancak o zaman buyu bozulur diye bundan kaciyorlar. Buyucu bunlar, BUYUCU. "Hakimiyet kayitsiz, sartsiz MILLET'indir" diyen buyuculer bunlar
Chevalier des Mots: Uğur Dinç Ben bunlarin buyusunu bozmaya kararliyim, Allah baska turlu dilemedikce.
Uğur Dinç: Hocam ben her şeyi görüyorum. Siz de lütfen şu 3 grubu ayırın 1. Kasıtlı sahteciler, büyücüler 2. Nemelazımcı ihmalkarlar ki ilahiyat hocaları vs.dir 3. niyeti kötü olmayan, işin doğrusunu bilecek imkânları olmayanlar
Chevalier des Mots: Uğur Dinç RTE mi "MILLET" kelimesinin dogrusunu bilecek imkandan yoksun??!! Sen necilik oluyorsun, bildiriver kendisine.....ben sana bundan fazla yardim edemem. Allah'a nasil hesap vereceksin, simdiden hazirlan.
Chevalier des Mots: Uğur Dinç Aslinda RTE de buraya yazdiklarimdan haberdar, ama kaptirmis kendini ATAlarinin buyusune
Uğur Dinç: Ah hocam ah
Beytullah Gültekin Çetiner: Bence Uğur Dinç de Büyüye kendini kaptıranlardan. Hak gelip de batıl zail olması gerekirken Allah'ın güzelim MİLLET kelimesini doğru öğrendiğini söyleyip hala MİLLET kelimesini ısrarla virüslü şekilde kullananların ardından gittiğine göre. Halbuki Allah ne buyuruyor: İbrahim tek başına ümmetti. Demek ki içinde bulunduğu ortamdakilere one minute çekemiyor.
Uğur Dinç: Hocam siz profesörsünüz, ben araştırma görevlisiyim. Cumhurbaşkanını uyarmak gerekiyorsa bu size düşer. Kaldı ki ben CİMER ile bunları yazdım, siz ne yaptınız? Ben büyüye kapılmışsam siz nasılsınız?
Uğur Dinç: Hiç kusura bakmayın, gördüğüm kadarıyla cumhurbaşkanımıza karşı Allahın dinine ve Resulullahın sünnetine ittibaca üstünlüğünüz yok. Benim hakkımda böyle nezaketsiz konuşmaya da hakkınız yok.
Beytullah Gültekin Çetiner: Uğur Dinç Kuran'da milleti anlamadığın gibi din/yasayı da anlamamışsın. Benim Allah'ın dinine/yasasına ne kadar uyduğumu veya Resulün milletine ne kadar tabi olup olmadığımı nereden biliyorsun da HEYA'cılarınkiyle karşılaştırıyorsun? Beni tanıyor musun? Tanısan bile "din/yasa gününün maliki Allah" diye namazlarda söylerken din/yasaya ne kadar ittiba ettiğimi sen mi yargılayacaksın? Ayrıca din/yasayı şu anda yürürlükte kılması gereken ben miyim? Ardına düştüklerin din/yasayı yürürlükte kılmışlar mı? Kusura bakma ama HEYA'cılardan vazgeçemediğine göre hakikaten büyüye kapılmışsın.
Chevalier des Mots: Uğur Dinç Biz TCB gibi bir mevkiye HEYA'ya el basarak konmus degiliz, senin Parti liderin de degiliz. Biz diyoruz ki HEYA'ya dayali HUKMetmek ZULUMdur. Biz de iste bu ZULUM altinda ezilenlerdeniz, ZALIM'e ZULMETTIGINI "ONE MINUTE" deyip yuzunu haykiranlardaniz. Bildigin gibi Allah'in indirdigiyle HUKMetmiyenler, FASIKtir, ZALIMdir, KAFIRdir. Daha ne olsaydi?!
Chevalier des Mots: Uğur Dinç sen yine sacmalamaya basladin, seni unfollow ediyorum Ugurcuum, HEYAciliktan azgecmeden gelme!!!
Chevalier des Mots Uğur Dinç Burada TCB'yi sabah, aksam uyarmiyor muyuz?! Sen de gelip kir dereden su getirip "Yok o biliyo bunlari ama elden ne gelir, ah Hocam, AHHH!!" demiyor musun?! Buraya postaladiklarimizi etrafa yayacagina, "AAA artik bu kadari da fazla O âlim bile öyle şaşırdıysa, şimdiki ulema ise işin hiç farkında değilse veya daha doğrusu umurlarında değilse, Tayyip Erdoğan ne etsin?" demedin mi?! Allah Bethullah'tan tazi olsun, mesajlarimi hemen etrafa yayiyor, simdiye kadar birtek Beytullah cesaretle bunlari yaymayi goze aldi. Bundan 10 yil, 20 yil once bunlari soyledigimiz kisiler ortalikta gorunmez hale geldiler, toz oldular, yazilarimi begenmek, paylasmak soyle dursun kendi sayfalarinda gormeye tahammul bile edemiyorlar artik.  
Chevalier des Mots : Uğur Dinç Bak UGUR sana acikca gostereyim, yukaridaki yazimi onayliyacagina, paylasacagina ne yazmissin : "Hocam milletin anlamı daha 19. yüzyıl sonuna gelinmeden çarpıtılmış. Yüksek lisans tezimi Mahmud Esad Seydişehri isimli bir medrese âliminin (ve fen bilim öğretmeni ve uluslararası hukukçunun) 1897-1900 arasında yazdığı bir eser üzerinden yaptım. Bu amca bile bir Osmanlı âlimi olmasına rağmen kafa karışıklığına uğramış. Milleti bazan doğru veya doğruya yakın kullanıyor, bazan da "Osmanlı reformcuları"nın getirdiği "nasyon (nation)" manasına yakın olarak. O âlim bile öyle şaşırdıysa, şimdiki ulema ise işin hiç farkında değilse veya daha doğrusu umurlarında değilse, Tayyip Erdoğan ne etsin? Çağdaş İslam ulemamız Kur'an kelimelerinin asıl anlamlarına sadakat hissetmezler, ama şu sözü, ki bazan işe yarayabilir fakat elbette genellenemez, değişmez Kuran ayeti gibi esas kabul ederler: "Galat-ı meşhur [şöhret bulmuş yanlış kullanım] fasih-i mehcurdan [terk edilmiş doğru kullanımdan] yeğdir.""
Neden paylasamazsin?! HEYAsal Parti'den atilirsin da ondan, ya da kaydina gecerler ileride HEYAsal Partilere alinmazsin, ya da devam ettigin yerde kaydina gecerler de isinden, gucunden, makamindan, mekiinden olursun, ya da oldugun yerde saydirirlar, Rahmetli kardesime yaptiklari gibi, UNI'deki odasina perde bile aldirmiyacak kadar kin ve nefretle dislanmaya calisilmisti. Bu acidan tanidiklarimin ilki de degilsin, uzulme
Beytullah Gültekin Çetiner : Chevalier des Mots hocam merhum Şakir abiye şahidiz. 28 şubat döneminde Üniversitede en sağlam şekilde duran abimizdi. Hiç kimseye eyvallah etmedi. Hepimiz hatırladıkça rahmetle anıyoruz. TÜBİTAK'ta yapay zeka grubunun adını Zorla akıllı sistemler grub.. Hüseyin Mınık : "Galat-ı meşhur [şöhret bulmuş yanlış kullanım] fasih-i mehcurdan [terk edilmiş doğru kullanımdan] yeğdir."" örnek vermeyeyim saçmalık
Beytullah Gültekin Çetiner :Bu ne menem bir dolmadır? "Galat-ı meşhur [şöhret bulmuş yanlış kullanım] fasih-i mehcurdan [terk edilmiş doğru kullanımdan] yeğdir."" Bu kafayla meşhur olmuş virüslü tüm kullanımlar Kuran'da unutturulan doğru kullanımlardan yeğ tutulur.
Chevalier des Mots : Beytullah Gültekin Çetiner Buyulu sozlerine buyulu temeller arayisi icinde bunlar artik
Beytullah Gültekin Çetiner: Chevalier des Mots hokus pokus abraka dabra gibi bir şeyHaha ·

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Halife Abdulhamid II'nin duasinin duzeltilmis hali:

" Allahım helal etmiyorum!   Şahsımı değil, ümmetimi bu hale getirenlere, hakkımı helal etmiyorum! Beni, benim için lif lif yolsalar, c...