1 Ocak 2018 Pazartesi

Arif’e tarif gerekmez!

Arif’e tarif gerekmez!
Lisanimiz olur, olmadik tarifler kor-dugumleriyle dugumlenmis durumda. Tarifler bir kelimeyi, bir baskasina katarak ikisini de kullanilmaz hale sokabilir. Kelimelerin anlamlarini onlarin bir hayat tarzi icinde kullanilan lisan icindeki kullanimlaridir. Saglikli, Sadik bir lisanda kelimeler dogal olarak lisan icinde birbirinin sinirina tecavuz etmez, kimligini korur, disaridan biri gelip onlari tarife sokana, ya da virusleyip olmadik yerde kullanana kadar. Iste size Kur’an’dan aldigim acik bir ornek, bakin “DIN” ve “MILLET” kelimeleri nasil birbirlerine saygili bir sekilde yaklasirken birbirinin kimligine burunmeye calismadan is gormektedir. Bu ahenk karsisinda insanin Lisan icinde kol-kola is goren bu iki kelimeye hayran kalmamasi mumkun mu?
004.125 DIN’de Allah’a teslim olmus, yonelmis, Muhsin(iyilik eden) olarak Hanif(Dosdogru) olan Ibrahim’in MILLET’ine tabi olmus olandan daha iyi kim olabilir? Allah Ibrahim’i dost (halil) olarak secmistir. (DIN, muhsin, esleme-vejhe-lillahi, MILLET, hanif, halil)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Halife Abdulhamid II'nin duasinin duzeltilmis hali:

" Allahım helal etmiyorum!   Şahsımı değil, ümmetimi bu hale getirenlere, hakkımı helal etmiyorum! Beni, benim için lif lif yolsalar, c...